Kinderen kunnen stress ervaren omdat er veel prikkels van buitenaf aanwezig zijn en omdat ze druk kunnen ervaren in het moeten presteren. Uit onderzoek is gebleken dat kinderen die regelmatig een massage ontvangen een massage als positief ervaren en zich beter kunnen ontspannen.
Dit is niet alleen positief voor hun mentale gesteldheid maar heeft tevens ook een grote invloed op hun fysieke gesteldheid. Niet alleen het ontspannend effect maar ook de bewustwording van het lichaam is van belang tijdens het opgroeien. Zo spelen beiden namelijk een belangrijke rol in het leven in het ontwikkelen en onderhouden van gezonde sociale contacten en zelfbeeld.

Wat is kindermassage?

Een kindermassage bestaat niet alleen maar uit een massage. Kinderen kunnen namelijk niet direct de rust vinden en hebben hiervoor wat begeleiding nodig. Deze rust creëer ik met behulp van klankschalen, meditatie-oefeningen en kinderyoga. In deze tijd kan het kind bewust worden van ontspanning, de spieren te laten ontspannen en kennis te laten maken met de masseur.

Voordat de eerste behandeling plaatsvindt vragen wij u een anamnese in te vullen. Dit is een formulier waarbij eventuele ziekte geschiedenis, karaktereigenschappen, wensen en bijzonderheden in kunt vullen. Dit stelt ons in staat om voor ieder kind een speciaal samengesteld behandelplan te maken.

Na elke behandeling is er enige tijd om eventuele bijzonderheden met u door te spreken.

Voor welke kinderen is de massage geschikt?

Kindermassage is voor elke kind geschikt. Kinderen met de volgende klachten kunnen meer tot rust komen nadat ze de behandelingen hebben ondergaan:

  • Kinderen met groeipijnen
  • Rusteloze kinderen
  • Hyperactieve kinderen
  • Kinderen die vaak verkouden en/of ziek zijn
  • Kinderen met slaapproblemen
  • Verlegen kinderen

Kosten:

30 minuten: € 30,00*
60 minuten: € 50,00*

De massages zijn uitsluitend bedoeld ter ontspanning en zijn geen alternatief voor een behandeling van een arts.

Op alle diensten van Mariphaea gelden de algemene voorwaarden.

* Prijs per 1-1-2018