Werken met klankschalen en trillingen is één van de oudste manieren om te helen. Doordat klankschalen een erg speciale samenstelling hebben, brengen ze een heel assortiment aan zuivere, zachte, en ontspannende klanken voort. Tegelijkertijd met het voortbrengen van de klanken, ontstaan er ook trillingen die heel diep tot in elke cel van ons lichaam doordringen. Ons lichaam heeft de mogelijkheid om zowel trillingen als geluid heel snel op te nemen en te sturen naar de juiste plaats, vandaar dat het ons hele energiesysteem beïnvloed.
Tibetaanse klankschaalmassage

De Chinese gong maakt de geest leeg, zodat deze optimaal ontvankelijk is voor de klankschalen behandeling. De warme klanken herinneren aan stilte, geborgenheid en vertrouwen. Door te luisteren naar de klank en het ervaren van de trilling van de klankschalen komt er balans tussen lichaam, ziel en geest, waardoor je als het ware opnieuw gestemd wordt.

Voor de massage gebruik ik Tibetaanse klankschalen. Deze worden rond en op het geklede lichaam zacht aangeslagen. Door de klank en de trilling van de klankschaal af te stemmen op die van een orgaan of het hele lichaam (de trilling werkt door tot op celniveau) vindt er een genezingsproces plaats. Dit omdat ons lichaam voor 80% uit vocht bestaat en zuivere klank zich heel soepel door weefsel- en cel-structuur beweegt. Zo neem je de klanken niet alleen op via je oren, maar met alle cellen van het lichaam. Hierdoor kan het lichaam spanning loslaten en meer in balans komen.

Voor wie?

De massage is geschikt voor mensen die veel in hun hoofd zitten, gespannen zijn, het druk hebben, letterlijk en figuurlijk vast zitten of moeite hebben zich te concentreren. Slapeloosheidsklachten kunnen verminderen, blokkades worden opgeheven waardoor je lekkerder in je vel komt te zitten. Er ontstaat rust en je hersenen komen in een ontspannen toestand. Dit schept helderheid en ruimte in je hoofd. Als je de massage vaker ondergaat werkt het dieper op je in.

De klankschalen zijn ook goed inzetbaar bij kinderen, ouderen of speciale doelgroepen. Het is een goede mogelijkheid om rust te brengen, de concentratie en het lichaamsbewustzijn te bevorderen, de fijne motoriek te stimuleren en de zintuigen te prikkelen. Vanwege het laagdrempelige , nonverbale karakter en de eindeloze variatiemogelijkheden is het gebruik van klankschalen ook zeer geschikt voor slechthorenden, mensen met autisme, dementie en ADHD.

Contra indicaties

Hoewel klankschalen over het algemeen niet schadelijk kunnen zijn, is het in sommige gevallen toch af te raden een klankschaal-massage te ondergaan of is het nodig om voorzichtig en met aandacht voor de klachten de behandeling aan te passen. Dit is het geval bij trombose, een pacemaker, epilepsie, psychoses, hoge bloeddruk en spataders. Bij zwangerschap zal er ook een aangepast massage worden gegeven. Neemt u bij twijfel contact op, maar meld dit soort zaken altijd!

De massage duurt 30, 60 of 90 minuten. Hou er rekening mee dat de eerste afspraak ruim dertig minuten langer duurt in verband met de intake en het prettig bijkomen na de massage. Het is aan te bevelen veel water te drinken na de behandeling.

Kosten:

€ 30,00 – 30 minuten*
€ 50,00 – 60 minuten*
€ 65,00 – 90 minuten*

De massages zijn uitsluitend bedoeld ter ontspanning en zijn geen alternatief voor een behandeling van een arts.

Op alle diensten van Mariphaea gelden de algemene voorwaarden. 

* prijs per 1-1-2018