Mariphaea geeft drie soorten massages:

Een ontspanningsmassage heeft een kalmerende en rustgevende werking. Het ontspant de spieren, zorgt voor een verbeterde stofwisseling en bevordert de doorbloeding. Bij een ontspanningsmassage wordt zachter en meer aan de bewustwording van het lichaam gewerkt. Behandeling van het hoofd is hierbij niet los te zien van die van het lichaam. Een massage is niet alleen nodig als je klachten ervaart, het kan ook gericht zijn op rust, ontspanning en genieten.

Werken met klankschalen en trillingen is één van de oudste manieren om te helen. Doordat klankschalen een erg speciale samenstelling hebben, brengen ze een heel assortiment aan zuivere, zachte, en ontspannende klanken voort. Tegelijkertijd met het voortbrengen van de klanken, ontstaan er ook trillingen die heel diep tot in elke cel van ons lichaam doordringen. Ons lichaam heeft de mogelijkheid om zowel trillingen als geluid heel snel op te nemen en te sturen naar de juiste plaats, vandaar dat het ons hele energiesysteem beïnvloed.

Kinderen kunnen stress ervaren omdat er veel prikkels van buitenaf aanwezig zijn en omdat ze druk kunnen ervaren in het moeten presteren. Uit onderzoek is gebleken dat kinderen die regelmatig een massage ontvangen een massage als positief ervaren en zich beter kunnen ontspannen. Dit is niet alleen positief voor hun mentale gesteldheid maar heeft tevens een grote invloed op hun fysieke gesteldheid. Niet alleen het ontspannend effect maar ook de bewustwording van het lichaam is van belang tijdens het opgroeien. Zo spelen beiden namelijk een belangrijke rol in het leven in het ontwikkelen en onderhouden van gezonde sociale contacten en zelfbeeld.